LIVE TEXT | Război în Ucraina. Luptători Wagner surprinși de o filmare cu drona în timp ce bat un alt luptător, care pare a fi chiar comandantul acestora

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Luptători Wagner surprinși de o filmare cu drona în timp ce bat un alt luptător, care pare a fi chiar comandantul acestora

Este a 347-a zi de la începutul războiului în Ucraina. O înregistrare video arată cum luptători ai grupării Wagner târăsc un coleg care pare a fi chiar comandantul grav rănit, pe care îl bat violent cu ceea ce par a fi lopeți.

Captura foto Twitter

UPDATE 05:40 Kuleba a discutat cu Blinken despre noi sancțiuni împotriva Rusiei și ajutor militar suplimentar

Ministrul de Externe ucrainean Dmitro Kuleba a avut o discutție telefonică cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken. Kuleba a precizat că a cerut un nou ajutor militar dar și noi sancțiuni împotriva Rusiei. Cei doi au discutat și despre „pregătirile unor evenimente importante”, pe măsură ce invazia pe scară largă a Rusiei se apropie de un an.

UPDATE 05:00 Zelenski a vorbit din nou despre importanța pregătirii militare a oamenilor aflațiîn poziții cheie de conducere

În timpul discursului său de marți seară, adresat poporului ucrainean, președintele Zelenski a punctat din nou cât de importantă e pregătirea militară la persoanele aflate în posturi de conducere ale administrației locale și centrale.

Zelenski a afirmat că șeful SBU a fost numit la propunerea sa. „Consider că o astfel de cale de numire este un semnal pentru toţi funcţionarii guvernamentali şi angajaţii organelor noastre de drept”, a menţionat Zelenski, potrivit news.ro .

Liderul ucrainean consideră că Vasil Maliuka trecut testul războiului pe timpul mandatului interimar al Serviciului SBU.

„Le sunt recunoscător deputaţilor poporului din Ucraina pentru votul lor pozitiv asupra candidaturii lui Ihor Klimenko pentru postul de ministru al afacerilor interne. Este important că sistemul Ministerului Afacerilor Interne, care este un element al sistemului general de apărare şi securitate, a primit rapid un lider care a apărat ţara noastră încă din primele minute ale invaziei la scară largă, împreună cu toţi ceilalţi”, a spus Zelenski.

UPDATE 03:00 Luptători Wagner surprinși de o filmare cu drona în timp ce bat un alt luptător, care pare a fi chiar comandantul acestora

O înregistrare video arată cum luptători ai grupării Wagner târăsc un luptător care pare a fi chiar comandantul grav rănit, pe care îl bat violent cu ceea ce par a fi lopeți.

Incidentul a fost surprins în apropierea orașului Bahmut, acolo unde au loc lupte crâncene de luni de zile. Imaginile surprind patru soldați care cară un coleg printre ruinele caselor, după care îl aruncă lângă un hambar. O altă înregistrare surprinde un moment în care trei bărbați îl lovesc pe cel rănit cu lopețile.

UPDATE 00:00 Statele Unite au aprobat vânzarea de sisteme de lansatoare de rachete Himars Poloniei

Statele Unite au anunţat marţi că au aprobat vânzarea a 18 sisteme de lansatoare de rachete Himars Poloniei, ţară membră NATO care se învecinează cu Ucraina, pentru zece miliarde de dolari, transmite AFP.

"Vânzarea planificată va îmbunătăţi obiectivele militare ale Poloniei în ceea ce priveşte reînnoirea capacităţilor sale, sporind în acelaşi timp interoperabilitatea cu SUA şi cu alţi aliaţi", a declarat Agenţia de Cooperare pentru Apărare a SUA (DSCA) într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

"Polonia intenţionează să folosească acest echipament de apărare pentru a-şi moderniza forţele armate şi pentru a-şi extinde capacitatea de a-şi consolida securitatea internă şi de a descuraja ameninţările regionale", a adăugat DSCA.

Sistemul Himars, fabricat de gigantul american Lockheed Martin, este un lansator de rachete montat pe vehicule blindate uşoare, cu care armata americană a echipat în special forţele ucrainene. El poate fi echipat cu şase rachete cu o rază de acţiune de aproximativ 80 km, sau cu o singură rachetă tactică cu o rază de acţiune de 300 km numită ATACMS.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă